Domaine du Vissoux te Saint-Vérand

"L’art de faire le vin au plus près du raisin"

37 km ten noordwesten van Lyon, in het dorpje Saint-Vérand, ligt het domein van Martine en Pierre-Marie Chermette. In 1982 hebben ze het domein (15 hectare) van hun ouders overgenomen (Vissoux is de achternaam van Pierre-Marie’s grootmoeder).

Ze combineren traditie met moderne invloeden. Geïnspireerd door de jaren ’90 en de populariteit die jonge Beaujolaiswijnen (Beaujolais nouveau of primeur komt de derde donderdag in november van het oogstjaar al op de markt) op dat moment hadden, besloten ze een andere weg in te slaan. Namelijk om wijn te maken met karakter. Het werd een groot succes in de wijnbars van Parijs.

Naast de traditionele Beaujolaiswijnen maken ze een aantal Cru’s zoals Brouilly (de meest zuidelijke Cru aan de voet van de 483 m hoge vulkaan Mont Brouilly), Fleurie en Moulin à Vent.

Sedert een jaar of 7 hebben ze ook Chardonnay aangeplant en daar maken ze naast een Beaujolais Blanc ook een Crémant de Bourgogne van.

website: Domaine du Vissoux

In de kijker

2011 Moulin-à-Vent, 'Les Trois Roches'

2012 Fleurie, 'Poncié'