Domaine Jean-Marc Bouley te Volnay

Het domein van de familie Bouley dat momenteel volledig door zoon Thomas geleid wordt ligt in het hart van het mooie dorpje Volnay, 6 km ten zuiden van Beaune.
Hier zet hij sinds de overname in 2002 de traditie van zijn familie voort, een familie dewelke zich in 1527 al in deze streek heeft gesetteld.

In totaal liggen 12 ha wijngaarden verspreid over de gemeenten Volnay, Pommard en Beaune en worden er 11 verschillende wijnen gemaakt. Thomas, die ervaring opdeed in de nieuwe wereld net als vele van zijn leeftijdgenoten maakt Pinot Noir’s met een mooie diepe kleur. Het zijn wijnen met veel fruit, smaak en diepgang. Ze hebben een mooie balans en die vrouwelijke toets zo eigen aan de wijnen uit Volnay.

De jaargang 2011 die overigens uitstekend is, is de laatste die we aanbieden. Door de zeer grote prijsstijging in 2012, misschien noodzakelijk door de zeer kleine oogsten van 2012 en 2013 heb ik beslist niet meer te volgen. Om de eenvoudige reden dat ik niet dadelijk nog een markt zie voor deze wijnen indien ze van het ene op het andere jaar 30% duurder dienen verkocht te worden.

website: Domaine Jean-Marc Bouley

In de kijker

2011 Volnay, 'Clos de la Cave'

2011 Volnay, 1er Cru 'Clos des Chênes'