Trediberri te La Morra

De naam zegt het al. Nicola, Frederico en Vladimiro zijn drie ‘tre’, jongens van ‘di’, het gehucht ‘Berri’, dus Trediberri. Dit gehucht ligt op loopafstand van het dorp La Morra.

Dit domein waarvan de 8 ha wijngaarden lange tijd verpacht werden aan Renato Ratti krijgt nieuwe impulsen als Nicola Oberto besluit de financiële wereld in London vaarwel te zeggen en terug te keren naar zijn ‘heimat’. Het is David Berry Green van het bekende Berry Bros die dit domein oppikt, opvolgt en naar de Engelse markt brengt. Niet de eerste de beste dus. Nicola is aanstekelijk enthousiast en totaal gepassioneerd door het terroir van La Morra. De wijngaarden verdelen zich over 2 crus, Berri en Rocche dell’Annunziata (in eigen bezit) en de gehuurde wijngaard Capalot, allemaal in La Morra.

De wijnen in dit deel van de Barolostreek zijn over het algemeen verfijnder door de zandrijke bodem maar ook door de wil van Nicola om dit soort wijnen te maken. Hij werkt volledig biologisch in de wijngaard en is daarvoor gecertifieerd. Verder intervenieert hij zo weinig mogelijk in de kelder. Dit zorgt voor zeer drinkbare wijnen met veel ‘gourmandise’. Zowel zijn basis Barolo, Barbera en Nebbiolo d’Alba zijn wijnen met een uitzonderlijke prijs/plezierrelatie. De cru Rocche dell Annunziata zullen wij vanaf jaargang 2011 invoeren.

Graag vermeld ik ook nog de passie voor Bourgognewijnen van Nicola en zijn devote admiratie voor 2 domeinen die wij uit deze streek verdelen met name Comte Liger-Belair en Frédéric Mugnier. Het hoeft dus niet te verbazen dat de stijl van zijn wijnen mij bevalt. Het staat voor mij dan ook vast dat van dit domein het beste nog moet komen!

website: Trediberri