Domaine Johann Michel te Saint-Péray

Karel de Grote was reeds een grote liefhebber van de wijnen afkomstig uit Cornas, Met zijn 131 ha één van de kleinste AOP’s in Frankrijk.

De wijngaarden bevinden zich ten noordwesten van de stad Valence op de rechteroever van de Rhône met wijngaarden op hellingen van graniet en kalksteen.

Johann Michel is een nog jonge, tamelijk onbekende speler op de markt. Hij ontdekte de liefde en passie voor wijn door het proeven van oudere wijnen met zijn grootvader. 1977 was de eerste jaargang die hij produceerde op het kleine domein van 3 ha wijngaarden in Cornas en Saint-Péray.

Johann werkt in de wijngaard volgens het ‘lutte raisonée’ principe. Dat wil zeggen: zo verantwoord mogelijk en het gebruik van kunstmest of synthetische biociden tot het minimum beperken.  Maar hij wil nog een stap verder gaan en het zal niet meer lang duren vooraleer hij biologisch en later biodynamisch gaat werken.

Zijn rode Cornas heeft een uitzonderlijke prijs/plezier relatie. Deze wijn laat de Syrah druif  van al haar mooiste kanten zien. Het is een geparfumeerde wijn met edel zwart fruit, minerale tonen, uiterst verfijnde tannines en een perfect evenwichtige afdronk. Deze wijn kan jong gedronken worden maar zal enkel maar beter worden met wat fleslagering. Ontdek nu één van de grote talenten van deze prachtige appelatie.