Een goede wijnmaker is iemand die met volharding zoekt naar de best mogelijke terroir-expressie in zijn wijnen, in dit met respect voor de wijngaard en zijn oorsprong.

Voor hem ontwikkelt de toekomstige wijn zich door een samengaan van menselijke ervaring en intelligentie,  het potentieel van de gronden en de grootste zorg voor de wijngaard in alle fasen van zijn ontwikkeling.

En bovenop  deze regels van viticultuur en vinificatie zijn er voor hem nog andere affiniteiten, met name dat een grote wijn een wijn met een ziel is. Wijn is delen, openstaan voor anderen en uitwisseling.

Wijn is emotie, en wij streven ernaar deze passie met U te delen.


Ons verhaal

Wanneer u binnenkort een bezoek brengt aan onze volledig vernieuwde burelen en heringerichte degustatieruimte ontmoet u er nog steeds Jeanine Coopmans en Frank Fissette.

Beide zijn zaakvoerders van Frank Fissette Wineconsultancy en grote wijnliefhebbers met tezamen meer dan 40 jaar ervaring in dit “métier”.  Zowel in het selecteren als importeren van goede en goed betaalbare wijnen maar ook in het aanbieden van zeer gezochte en exclusieve topwijnen waaronder heel wat Bourgognes.

De basis van onze zaak werd gelegd in 1985 toen Frank voor 2 jaar naar Macon-Davayé (Zuid-Bourgogne) trok om er zich letterlijk en figuurlijk onder te dompelen in de wijn en alles wat er rond leefde. Dit bracht hem in contact met meerdere wijnboeren en legde een basis voor de eerste wijnselecties.

In Genk werd vanaf 1988 met veel enthousiasme gestart met de zoektocht naar klanten. Na de aankoop van een eigen accommodatie in 1996 te Diepenbeek begon de zaak te professionaliseren.

Het huidige assortiment is een werk van meer dan 25 jaar dat al onze ervaring bundelt in het importeren en verdelen van wijn.

Met meerdere wijnmakers hebben wij een relatie van 15 jaar en langer. Dit geldt eveneens voor vele klanten.

Vandaag gaan we van start met een nieuw project waarbij onze focus zich meer en meer zal verplaatsen naar e-commerce. We willen wijn met het gebruik van alle beschikbare moderne technologie bij u in de huiskamer brengen. Dit met goed gedocumenteerde en geïllustreerde publicaties waarbij de wijn en zijn maker centraal staan, met veel oog voor het culinaire aspect. Het is onze ambitie u op geregeld tijdstip te laten kennis maken met bestaande en nieuwe wijnen uit ons assortiment waarbij kwaliteit en authenticiteit kernbegrippen zijn. Onze volledig nieuwe voor dit doel ontwikkelde website zal hiervoor als forum dienen.

Hierbij blijven we ons richten naar de particulier wijnliefhebbers, kwaliteitsvolle restaurant-en brasseriehouders en zelfstandige “cavist”.