PROMO: Val de Loire Jaargang 2014-2015

Met de lente in het vooruitzicht denk ik steevast aan de frisse witte en rode wijnen uit de Loire op basis van Sauvignon Blanc en Cabernet Franc. 

Het eclatante fruit, de frisheid en intensiteit in deze wijnen geven mij goesting. Ook omdat ik de voorbije maanden heb vastgesteld dat de jaargang 2014 genereus is geweest voor beide druiven.

Het uitgelezen moment dus ze deze maand in de kijker te zetten.

JAARGANG 2014

Ten Oosten van Touraine: fantastische Sauvignons
Het prachtige weer in September heeft toegestaan te oogsten in functie van het gewenste aromatische profiel. Men ervaart een zeer mooie en krachtige aromatische expressie. De wijnen zijn puur en zuiver met presente citrustoetsen. Andere Sauvignons hebben exotisch fruit en zijn iets rijker maar telkens met een mooie balans.

Ten westen van Touraine: rode wijnen met een perfect evenwicht
De fenolische rijpheid van de Cabernet Franc is uitzonderlijk, zorgend voor een opmerkelijke kwaliteit en zeer elegante tannines. De kleur is briljant en mooi, in de neus aroma’s van bosbessen en zwart fruit en in de finale reeds ronde, rijpe tannines. Deze jaargang wordt gekenmerkt door een praktisch perfect evenwicht.