Champagne Moutard te Buxeuil

Het domein van de familie Moutard, een huis met een zeer lange traditie is al sinds 1642 gevestigd in Buxeuil in het departement van de Aube, het meest zuidelijke deel van het Champagnegebied.

Oude kelderboeken maken melding van hun activiteiten als wijnbouwers en vormen het bewijs van een familietraditie die al eeuwen bestaat. In deze regio zijn de omstandigheden ideaal voor de productie van mousserende wijnen. Het klimaat is niet te warm waardoor de basiswijnen niet te veel alcohol hebben.

De bodem is samengesteld uit een mengsel van klei en kalksteen waarop Chardonnay en Pinot Noir perfect kunnen gedijen. En in de kelders is er een constante temperatuur van tussen de 10 en 11° C met een luchtvochtigheid van 70 à 90% hetgeen belangrijk is voor de rijping van de wijnen.

 

De Champagnes van Moutard zijn bij een breed publiek zeer geliefd omdat zij minder strak en dus voller en fruitiger zijn. Dit komt ook door het grote aandeel Pinot Noir in hun Brut Grande Cuvée die zelfs uitsluitend op basis van deze druif gemaakt wordt. De constante kwaliteit maakt het plaatje compleet.

 

In de kijker

S.A. Champagne Moutard, 'Brut Grande Cuvée'